![]() |
Martin Kurhajec, Hotel Solisko****, Štrbské Pleso
|
Igrediencie:
Postup prípravy:
Pražmu vyfiletujeme a vykostíme. Obalime zľahka v múke. Na panvičke rozpustíme maslo na ktorom jemne orestujeme rozmarín, plátky citróna a z oboch strán filety pražmy. Pridáme čierne olivy a všetko podlejeme bielim vínom a rybacím vývarom. Dochutíme soľou a korením a rybu necháme uvariť.
Na tanier uložíme rybu a omáčku na panvičke zjemníme maslom. Omáčkou prelejeme rybu a dodekorujeme citrónom, čerstvou petržlenovou vňaťou a cherry paradajkami. Pokvapkáme olivovým olejom.
Igrediencie:
Postup prípravy:
Syr Grana Padano pomelieme na mlynčeku na syr. Na suchú panvičku nasypeme pomletý syr a na slabom ohni necháme roztopiť. Pudingovú formu otočíme hore dnom a na formu položíme za horúca syr. Rukami dotvarujeme do požadovanej formy a necháme vychladnúť. Keď je syr stuhne, formu odstránime a košíček naplníme šalátom rukola.
Morské plody a krevety obalíme zľahka v múke a vo fritéze vypražíme. Uložíme na papier aby olej stiekol. Cuketu a mozzarellu tiež obalíme v múke o vypražíme. Posolíme, okoreníme a ukladáme do košíčka na rukolu.
Pridáme narezané cherry paradajky a pokvapkáme olivovým olejom.
Postup prípravy:
Chvost z morského čerta očistíme, mäso osolíme a okoreníme, obalíme v plátkoch slaniny. Špagátom dobre previažeme a na masle na slabom ohni opečieme do zlatista. Rybu dokončujeme v salamandri alebo v peci.
Ošúpeme a odšťavíme hrušku a šťavu odložíme.
Na masle orestujeme šalotky a ošúpane a jadierok zbavené mesiačiky hrušky. Podlejeme hruškovou šťavou a hruškovicou a necháme povariť. Prilejeme pár kvapiek vody.
Z upečenej ryby odstránime špagát a zrežeme konce. Pozdĺžne prerežeme a uložíme na tanier. Pridáme šalotku s hruškou a prelejeme omáčkou.
Rybu dodekorujeme citrónom a bylinkami.
Viac informácií na: www.hotelsolisko.sk
Sládkovičova 678
017 01 Považská Bystrica
Slovenská Republika
Tel:
00421/42 432 25 72
Fax:
00421/42 4 32 83 32
Mobil:
0948/ 32 83 32
0905/32 83 32
Email:
info(zavinac)ryby-speciality.sk
Sládkovičova 678
017 01 Považská Bystrica
Slovenská Republika
Od 10.12.18 do 23.12.18
Od 9:00 do 17:00