Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
Ryby-špeciality

Hotel Solisko****

Martin Kurhajec

Martin Kurhajec, Hotel Solisko****, Štrbské Pleso

 

Orata Al Potacchio/Pražma na citrónovej omáčke s olivami

Igrediencie:

Postup prípravy:

Pražmu vyfiletujeme a vykostíme. Obalime zľahka v múke. Na panvičke rozpustíme maslo na ktorom jemne orestujeme rozmarín, plátky citróna a z oboch strán filety pražmy. Pridáme čierne olivy a všetko podlejeme bielim vínom a rybacím vývarom. Dochutíme soľou a korením a rybu necháme uvariť.

Na tanier uložíme rybu a omáčku na panvičke zjemníme maslom. Omáčkou prelejeme rybu a dodekorujeme citrónom, čerstvou petržlenovou vňaťou a cherry paradajkami. Pokvapkáme olivovým olejom.

Pražma

 

Cestino Napoletano/Parmezánový košíček s fritovanými darmi mora

Igrediencie:

  • Morské plody
  • Krevety
  • Syr Grana Padano
  • Cuketa
  • Cherry paradajky
  • Baby Mozzarella
  • Soľ, korenie, hladká múka
  • Rukola

Postup prípravy:

Syr Grana Padano pomelieme na mlynčeku na syr. Na suchú panvičku nasypeme pomletý syr a na slabom ohni necháme roztopiť. Pudingovú formu otočíme hore dnom a na formu položíme za horúca syr. Rukami dotvarujeme do požadovanej formy a necháme vychladnúť. Keď je syr stuhne, formu odstránime a košíček naplníme šalátom rukola.

Morské plody a krevety obalíme zľahka v múke a vo fritéze vypražíme. Uložíme na papier aby olej stiekol. Cuketu a mozzarellu tiež obalíme v múke o vypražíme. Posolíme, okoreníme a ukladáme do košíčka na rukolu.

Pridáme narezané cherry paradajky a pokvapkáme olivovým olejom.

morská zmes
parmezánový košíček
 
 

Morský čert v slaninke, šalotky konfitované s hruškou

Igrediencie:
  • Morský čert filet
  • Údená slanina
  • Hruška 2-3ks
  • Šalotky
  • Maslo, soľ, korenie
  • Hruškovica
  • Citrón
  • Bylinky

Postup prípravy:

Chvost z morského čerta očistíme, mäso osolíme a okoreníme, obalíme v plátkoch slaniny. Špagátom dobre previažeme a na masle na slabom ohni opečieme do zlatista. Rybu dokončujeme v salamandri alebo v peci.

Ošúpeme a odšťavíme hrušku a šťavu odložíme.

Na masle orestujeme šalotky a ošúpane a jadierok zbavené mesiačiky hrušky. Podlejeme hruškovou šťavou a hruškovicou a necháme povariť. Prilejeme pár kvapiek vody.

Z upečenej ryby odstránime špagát a zrežeme konce. Pozdĺžne prerežeme a uložíme na tanier. Pridáme šalotku s hruškou a prelejeme omáčkou.

Rybu dodekorujeme citrónom a bylinkami.

restovanie

pečenie

a konzumácia :-)

Reštaurácia a hotel

 

Hotel Solisko

izby

izby 2


 
 

Viac informácií na: www.hotelsolisko.sk

Späť na zoznam receptov