Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
Ryby-špeciality

Penzion Fortuna***

Chrumkavý losos na morskej soli, servírovaný s uhorkových capacciom a holandskom omáčkou

Chrumkavý losos na morskej soli

Čerstvé lososové filety osolíme a okoreníme. Pečieme s oboch strán na olivovom oleji (PATA). Potom dáme dopiecť do rúry na cca 8min.

Príprava holandskej omáčky

Osolené žĺtka vyšľaháme nad parou do nich pomaly vmiešavame roztopené maslo,  až kým nám nevznikne omáčka. Pridáme biele víno, citrónovú šťavu, cukor, soľ, čierne korenie a estragón.

Fondant

Uvarené zemiaky rozpučíme, pridáme jarnú cibuľu, petržlenovú vňať, maslo, soľ, čierne korenie.

Vyformujeme do tvaru valca cca 8cm vysokého a opečieme z oboch strán na panvici s olivovým olejom.

Uhorkové carpaccio

Uhorky si nakrájame na tenšie plátky, osolíme a ponecháme 10min. postáť, aby pustili šťavu. Šťavu vytlačíme.

Marináda na uhorky

Biele víno, vínny ocot, soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, cukor. Všetky tieto suroviny necháme spolu prevrieť a necháme vychladiť. Po vychladnutí  v nej marinujeme uhorky.

Opekaná maslová ryba

Opekaná maslová ryba s jemne pikantnou (kari korenie a kokos) šošovicou „BELUGA“

 

Čiernu šošovicu uvaríme v osolenej vode cca  15min. Uvarenú precedíme a opláchneme v studenej vode. Na olivovom oleji opražíme na malé kocky nakrájaný zázvor, chilli, cesnak, pridáme kari korenie povaríme a zalejeme kokosovým mliekom. Dochutíme soľou,  čierným korením, citrónovou šťavou. Pridáme čiernu šošovicu a necháme povariť ešte 5min.

Príprava ryby:

Na suchej panvici s prudka opečieme osolenú a okorenenú rybu. Navrch poukladáme kukuričné lupienky a dáme zapiecť pod gril na cca 6min., podávame s bylinkovým šalátom.

 

 

Morský ostriež „SEABASS“ pečený na sézamovou oleji s ďumbierom a bylinkami, servírovaný s pyré, z červenej repy, restovaným pórom, feniklom a piniovými orieškami

Morský ostriež „SEABASS“ pečený na sézamovou oleji s ďumbierom a bylinkami

Pyré z červenej repy:

Červenú repu ošúpeme, pokrájame na kocky, rovnako upravíme aj jablka, dáme do alobalu. S pridaním tymiánu, soli, citrónovej šťavy, olivového oleja (PATA), a čierneho korenia. Zabalíme a pečieme v rúre pri cca 165st.Celzia, cca 1,5hod. Po upečení rozmixujeme na hladké pyré a dochutíme jablkovým džúsom.

Marinované pomaranče:

Cukor skaramelizujeme na suchej panvici, zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme šťavu z polovice citróna a necháme variť, kým sa karamel nerozpustí. Na konci pridáme „GRAND MARNIER“ a vyfiletované pomaranče. Necháme vychladiť.

Pór a fenikel na masle:

Krátko na masle restujeme na kolieska nakrájaný pór a fenikel, pridáme opražené píniové oriešky. Osolíme a okoreníme.

Ostriež:

Kožu ostrieža si narežeme, osolíme a okoreníme. Rybu na panvici kožou dolu sprudka opečieme, rybu otočíme a pridáme maslo. Rybu necháme dôjsť v salamandry cca 5min.

Reštaurácia 

V historickom centre Spišskej Soboty sa nachádza útulný penzión Fortuna. Tento rodinný penzión je klenotom v gastronómií pod Tatrami a širokom okolí. Každodenná prítomnosť majiteľov Vám zaručí spokojnosť v každom smere. Vrelo do poručujeme miestu kuchyňu, v ktorej sa miešajú vône a farby vynikajúcej kuchyne. Čerstvosť a kvalita všetkých surovín používaných v penzióne je prvoradým kritériom a podmienkou. Poctivo vybudovaný penzión Vám určite ponúkne len poctivú gastronómiu ubytovanie a zážitky, ktoré vo Vás nechajú dlhodobú spomienku.

Penzion Fortuna Penzion Fortuna

Viac informácií na: www.penzionfortuna.sk

Späť na zoznam receptov