![]() |
Ján Adámik, Tri Studničky**** Demänovská Dolina
|
Do pripravenej marinády dáme filety z makrely a marinujeme dve hodiny. Namarinované filety dochutíme domácou údenou majonézou spolu s reďkovkou z nálevu nakrájanou na kúsky.
Ako prvé namočíme cícer do dostatočného množstva studenej vody najlepšie deň predtým.
Čerstvého pstruha vypitveme a pripravíme si z neho filet bez kostí. Kosti nevyhadzujeme ale dáme ich do hrnca s vodou, pridáme bobkový list a biele víno. Necháme to zredukovať zhruba na 0,2 l, potom vývar precedíme a zašľahávame doň kúsky studeného masla a omáčka je hotová.
Cícer si dáme variť, po uvarení precedíme, dáme do mixéra pridáme biely jogurt a maliny a vymixujeme na hladkú kašu. Ochutíme soľou a korením podľa vlastnej fantázie, môžete pridať curry.
Polovicu cvikle si odšťavíme a druhú polovicu dáme piecť do rúry na 180 stupňov 25 minút.
Do cviklovej šťavy dáme variť krúpy tesne pred dovarením ich zahustíme maslom a dochutíme soľou a korením.
Čerstvý filet zo pstruha si osolíme a okoreníme a grilujeme na panvici. Filet kladieme na panvicu vždy kožou nadol aby bola chrumkavá.
Tresku si očistíme a nakrájame na rovnaké kusy. Z vody, kôpru, nového korenia, bobkového listu a bieleho vína si pripravíme vývar, v ktorom budeme tresku pošírovať. Očistenú tresku pošírujeme v tomto vývare cca 4 minúty záleží od veľkosti.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na rovnaké kocky dáme ich do zapekacieho hrnca, zalejeme maslom, osolíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov 15 minút.
Čierny koreň si očistíme a dáme ho upiecť pri teplote 175 stupňov na 25 minút. Potom ho dáme do mixéra, pridáme soľ, korenie maslo a vypracujeme krém.
Cibuľky dáme takisto upiecť do rúry pri teplote 180 stupňov na 10 minút, potom z nich povyberáme lupene.
Trebuľku vymixujeme so slnečnicovým olejom a precedíme, takto vzniknutým olejom naplníme cibuľové lupene
Viac informácií na: www.tristudnicky.sk
Sládkovičova 678
017 01 Považská Bystrica
Slovenská Republika
Tel:
00421/42 432 25 72
Fax:
00421/42 4 32 83 32
Mobil:
0948/ 32 83 32
0905/32 83 32
Email:
info(zavinac)ryby-speciality.sk
Sládkovičova 678
017 01 Považská Bystrica
Slovenská Republika
Od 10.12.18 do 23.12.18
Od 9:00 do 17:00