Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
Ryby-špeciality

Tri Studničky ****

Ján Adámik

Ján Adámik, Tri Studničky**** Demänovská Dolina

 

Marinovaná makrela so zaúdenou majonézou a bielou reďkovkou

Igrediencie:

Postup prípravy:

Do pripravenej marinády dáme filety z makrely a marinujeme dve hodiny. Namarinované filety dochutíme domácou údenou majonézou spolu s reďkovkou z nálevu nakrájanou na kúsky.


Marinovaná makrela

 

Grilovaný filet zo pstruha s pečenou cviklou, krúpami, malinovým humusom a maslovou omáčkou

Igrediencie:

  • Pstruh pitvaný 400gr.
  • Cvikla 400gr.
  • Maslo 200gr.
  • Maliny 150gr.
  • Cícer 150gr.
  • Biely jogurt 200gr.
  • Krúpy 80gr.
  • Bobkový list
  • Biele víno 0,2l
  • Voda 0,5l

Postup prípravy:

Ako prvé namočíme cícer do dostatočného množstva studenej vody najlepšie deň predtým.

Čerstvého pstruha vypitveme a pripravíme si z neho filet bez kostí. Kosti nevyhadzujeme ale dáme ich do hrnca s vodou, pridáme bobkový list a biele víno. Necháme to zredukovať zhruba na 0,2 l, potom vývar precedíme a zašľahávame doň kúsky studeného masla a omáčka je hotová.

Cícer si dáme variť, po uvarení precedíme, dáme do mixéra pridáme biely jogurt a maliny a vymixujeme na hladkú kašu. Ochutíme soľou a korením podľa vlastnej fantázie, môžete pridať curry.

Polovicu cvikle si odšťavíme a druhú polovicu dáme piecť do rúry na 180 stupňov 25 minút.

Do cviklovej šťavy dáme variť krúpy tesne pred dovarením ich zahustíme maslom a dochutíme soľou a korením.

Čerstvý filet zo pstruha si osolíme a okoreníme a grilujeme na panvici. Filet kladieme na panvicu vždy kožou nadol aby bola chrumkavá.

 
Grilovaný filet zo pstruha
 
 

Pošírovaná treska s krémom z čierneho koreňa, zemiakmi a pečenými cibuľkami s trebuľkovým olejom 

Igrediencie:

  • Treska pravá filet 150gr.
  • Čierny koreň 500gr.
  • Zemiaky 400gr.
  • Cibuľky 200gr.
  • Trebuľka 150gr.
  • Olej 0,4l
  • Voda 1,5l
  • Kôpor 80gr.
  • Biele víno 0,2l
  • Maslo 250gr.
  • Soľ, nové korenie, celé čierne korenie a bobkový list podľa chuti

Postup prípravy:

Tresku si očistíme a nakrájame na rovnaké kusy. Z vody, kôpru, nového korenia, bobkového listu a bieleho vína si pripravíme vývar, v ktorom budeme tresku pošírovať. Očistenú tresku pošírujeme v tomto vývare cca 4 minúty záleží od veľkosti.

Zemiaky si očistíme a nakrájame na rovnaké kocky dáme ich do zapekacieho hrnca, zalejeme maslom, osolíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov 15 minút. 

Čierny koreň si očistíme a dáme ho upiecť pri teplote 175 stupňov na 25 minút. Potom ho dáme do mixéra, pridáme soľ, korenie maslo a vypracujeme krém.

Cibuľky dáme takisto upiecť do rúry pri teplote 180 stupňov na 10 minút, potom z nich povyberáme lupene.

Trebuľku vymixujeme so slnečnicovým olejom a precedíme, takto vzniknutým olejom naplníme cibuľové lupene

Pošírovaná pravá treska

Reštaurácia 

Tri Studničky 1

Tri Studničky 2


 
 

Viac informácií na: www.tristudnicky.sk

Späť na zoznam receptov