Ryby-špeciality
Ryby-špeciality
Ryby-špeciality

Wellness Hotel Chopok

Ivan Klčovský

Ivan Klčovský, Wellness Hotel

Chopok ****, Demänovská Dolina


Glazúrovaný tuniak v javorovom sirupe a cvikle  s hráškovým pyré

Igrediencie:

Postup prípravy:

Tuniaka nakrájame na štyri rovnaké steaky ,ktoré  navlhčíme vodou, aby sa nám prilepil na mäsko  sezam v ktorom ho vyváľame . Na panvicu položíme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, ktorú zalejeme vývarom a javorovým sirupom  a pomaly varíme až do zredukovania, zhustnutia. Na druhej panvici zľahka opečieme obalené sezamové steaky a po zafarbení a prilepení sezamu k mäsu preložíme tuniaka do cviklového sirupu a podľa potreby dopekáme pričom mäso rovnomerne-časovo obraciame .Po upečení môžeme podávať s hráškovým pyré ako my ,  to však nie je podmienkou.

tuniak

tuniak 2

 

Nákyp z halibuta s petržlenovým pyré a vinnou omáčkou

Igrediencie:

  • Haliubut filet 300gr.
  • Mrkva 100gr.
  • Cuketa 100gr.
  • Žĺtok 2ks
  • Smotana na šlahanie 0,5dcl.
  • Maslo 50gr.
  • Soľ, korenie a muškátový oriešok podľa chuti

Postup prípravy:

Filet z halibuta vložíme do nádoby do ktorej pridáme žĺtky, šľahačku, pochutiny a všetko môžeme rozmixovať ponorným mixérom na husté pyré. Vo vriacej vode zblanžírujeme na plátky narezanú mrkvu a cuketu ktorú po vytiahnutí z vriacej vody prudko zachladíme a necháme odkvapkať. Na takto pripravenú zeleninu nanesieme v tenkých vrstvách rybaciu hmotu a zvinieme do tvaru slimáčika v striedavých vrstvách .Po nalepení natretej zeleniny a vytvarovaní do tvaru slimáka pokvapkáme závitky rozpusteným maslom a vo vyhriatej rúre   na teplotu 175stup.  pečieme cca 8-10 min. Po vybratí z rúry podávame s chutnou prílohou ktorá nemusí byť tá, ktorú do poručujeme mi .

halibut
halibut 2
 
 

Morský čert –saltinboka  na šošovicovo zeleninovom ragú

Igrediencie:
  • Morský čert filet 600gr.
  • Domáca údená slanina 200gr.
  • Šalvia čerstvá 50gr.
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti 

Postup prípravy:

Ochutené filety morského čerta s čerstvo pomletým čiernym korením zabalené do čerstvého listu šalvie a plátkami jemne nakrájanej slaninky - opečieme na panvici a dopečieme v rozohriatej rúre do zlata. Po vytiahnutí z rúry necháme filety trochu odležať a potom ich nakrájame na malé medailónky.

Podávame ich  na zeleninovo šošovicovom ragú. Ragú pripravíme tak, že na oleji orestujeme cibuľku, nakrájanú na drobné kocky koreňovú zeleninu  a pridáme do mäkka uvarenú šošovicu.Zmiešanú šošovicu a zeleninu veľmi jednoducho dochutíme soľou , korením a krémovým  balzamikom.

Saltinboku z morského čerta som v minulosti podával aj s restovanými bataty zemiakmi a rôznou inou prílohou .Tento recept je veľmi jednoduchý, ale veľmi chutný. Dôležite je len pri príprave tejto rybky, že ju nedopekáme do konca, aby nebola gumová a zostala šťavnatá.

čert

čert 2

Wellness Hotel Chopok ****

 

Chopok

reštaurácia

bar

 

 
 

Viac informácií na: www.hotelchopok.sk

Späť na zoznam receptov